Biblejournalen is een creatieve manier van bijbel 'lezen' door middel van schrijven, tekenen, schilderen, handletteren en plakken in je bijbel. Door een tekst creatief vorm te geven verwerk je de woorden op een andere manier dan wanneer je de tekst alleen leest. Veel biblejournalers hebben ontdekt hoe verrijkend het kan zijn om Bijbelteksten te verbeelden.

Biblejournalen doe je om tijd met het woord van God door te brengen. Het gaat niet om een perfect plaatje. Het geeft niets als letters bibberig zijn, tekeningen rommelig of wat het dan ook maar mag zijn waar je zelf ontevreden over kunt zijn. Biblejournalen is een mooie manier om bijbelteksten te beleven en ze op te slaan in je hoofd, maar ook door ze letterlijk te bewaren in je bijbel of werkboekje.

Schrijfbijbel

Het prettigst werk je in een Bijbel die extra ruimte heeft om te schrijven, een schrijfbijbel, ook wel craftbijbel of journalingbible genoemd. Heb je geen craft- of schrijfbijbel? Je kunt ook een ‘oude’ bijbel gebruiken van jezelf of de kringloop en over de teksten heen werken. Weinig ruimte om bij te tekenen? Je kunt kalkpapier (vellum) of doorzichtige sheets gebruiken waar je je tekst op schrijft of tekent en die over de Bijbeltekst heen plakt. Op deze website hopen we jou te inspireren door voorbeelden te laten zien en tips te geven.

 

Biblejournal

Een andere optie is het maken van een biblejournal. Neem dan een stevig blanco schrift of notitieboek. Je kunt de Bijbelteksten uitwerken op dezelfde manier zoals we hier laten zien, of zoals je zelf wilt. Aanvullen met tekeningen, aantekeningen en foto’s en dagelijkse gebeurtenissen is ook een leuk idee. Je kunt ook een oude bijbel uit de kringloop halen of bijvoorbeeld een psalm-en gezangenboek.

Er zijn ook Engelstalige journalbibles verkrijgbaar. Vraag er naar wij kunnen deze bijbels voor je bestellen. 

 

Benodigdheden

Uiteraard kan je alle benodigdheden verkrijgen in onze webshop